A Rethimnotól nyugatra lévő strandok amiket bejártunk, az Akrotiri-félszigeten egyenlőre véget ér ezzel a résszel. Itt vannak igazán látványos partok, amikből most mutatunk párat.

Mindjárt itt van az Almirida beach. Ez a strand még a vamos-i félszigethez tartozik. A part végig homokos, és napágyakkal teletűzdelt. Ezen a részen a part viszonylag kicsi, értem ez alatt, hogy a parti út és a tenger pár méter távolságban van. Infrastruktúrában nincs hiány, mert éttermek bárok sorakoznak, hogy a gondtalan szabadság eltöltését segítsék. Amit mi itt megnéztünk, tetszett és szívesen megállunk máskor is, ha erre járunk. Ettünk, ittunk, az árak a szokásos parti árak, a fredo capuccino és a hamburger is finom volt ( mondom ezt úgy, hogy nem vagyunk oda a hamburgerért).

Pár fotó elkészítése után, irány az Akrotiri-félsziget. két partot néztünk ki, az egyik a sátán öböl, de megint egy igen szeles napot választottunk. Egy elég keskeny betonúton lehet lemenni. Ha leértünk a parkolóba, onnan gyalog kell lesétálni 200 métert. Elég zsúfolt a part, mert a turisták által kedvelt öböl. Sőt a kecskék is kedvelik, mert az ide látogatók csomagjaiból sok-sok finomságot lehet szerezni, még ha ők nem szeretnék ezt.

Az ide vezető útról csináltunk egy  kis videót azoknak, akik terveznek ide látogatni. Némi támpont lehet az út minősége, illetve járhatósága. Aki kicsit is fél a szerpentinektől, gondolja át, vagy előtte igyon egy rakit. Kedve is jobb lesz, nem is az úttal foglalkozik, csak a végeredményt csodálhatja.

 

Itt is kattintgattuk a fényképezőt sűrűn, majd neki indultunk a betervezett következő cél felé. A félszigeten található az Agia Triada kolostor is ami mellett most elmentünk, de megemlíteném egy előző utunk alkalmával tett látogatásunkat, amiről a könyvünkben olvashattok.

Megvásárolható, csak nálunk

Az utolsó uticélunk a Katholiko-beach. Ide is kicsit szerpentines úton lehet eljutni, de a látvány kárpótol mindenért. Viszont itt szembesültem azzal, hogy motoros ruhában kellene lefelé (ami még csak-csak), de visszafelé is mintegy, (ezt csak saccolom) 600 méteres szint különbséget megtenni. Ezt a délután előre haladta most nem tette lehetővé. Valamelyest lesétáltam, ám  úgy gondoltam, valamikor a közeli jövőben, korábban jövünk, és megnézzük ezt a partot is.

Ezzel a résszel a teljesség igénye nélkül elbúcsúzunk a Rethimnotól nyugatra eső strandoktól. A következő részekben a kelet felé felfedezett partokat mutatjuk be.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: