Georgiopouliból Chania felé tovább haladva elérjük a vamosi félszigetet. Amely nyaranta jazz fesztiváloknak ad otthont, Vamos városkában, mi azonban a strandokat keressük, de ez az információ ide kívánkozott, hátha valakinek segített.

Itt az első strand, amit mi kinéztünk, Ombrogialos. Betonos, de keskeny úton lehet megközelíteni, maga a strand rész nagyon pici viszont a látvány kárpótol. Aki snorkerezne, szerintem nem fog csalódni. Ja egyébként a rethimnoi kikötőben horgonyzó kalózhajó, ide hozza az érdeklődőket, a bátrabbak ugrálhatnak a hajóról a vízbe. A kis kitérő után vissza Ombrogialoshoz, ahol egy büfé is található véleményt nem mondok inkább róla ki-ki döntse el hogy bejön e neki, ha ott járt. A part sziklás, viszont kristálytiszta a víz és olyan türkizkék amilyet a Karib szigeteken lát az ember.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=224358346356808&id=100063479323532

Innen irány tovább a félsziget majdnem csúcsán található Kutalas beach. Egy kis védett öböl fürdésre alkalmas a sziklákon be lehet sétálni és remek fotókat is lehet készíteni. A strand maga aprókavicsos és egészen a partig le lehet menni járművel. Amikor ott voltunk erősen hullámzott, így nem tudjuk elmondani, hogy a víz mennyire gyorsan vagy lassan mélyülő.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=243557707770205&id=100063479323532 

És ha ki strandoltátok magatokat, innen kb. 400 méterre található a Descent to the cave, amely tulajdonképpen egy barlang és elképesztően gyönyörű. Földes úton lehet megközelíteni, a parkolótól (amit én nem neveznék parkolónak) egy lépcsősor vezet le a barlanghoz. Ha nincsenek nagy hullámok, a barlang hátsó része is megközelíthető, és garantáltan pazar képeket lehet készíteni.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=242766717849304&id=100063479323532

Itt még szerettük volna megnézni az elefánt barlangot, ami a félsziget csúcsán van, de erről letettünk, mert speciális felszerelés kellene a megközelítéséhez, a mi motoros ruhák erre alkalmatlan. Viszont, ha már itt jártunk, a félsziget legészakibb pontjára kisétáltunk, ugyan kicsit kavicsos sziklás az út, de megéri már csak a látvány miatt is.

A félszigeten található még egy érdekesség, ami ugyan nem tengerpart, de ha itt jártok érdemes megállni és pár fotót készíteni. 

 

 

 

1 thought on “Strandok Rethimnotól nyugatra 2.”

  1. Imádtam, köszi, ezek sajnos most kimaradtak, de ha lesz még időnk bepótoljuk kocsival és reméljük veletek! Sok szeretettel gondolunk rátok!

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: