Georgiopouliból Chania felé tovább haladva elérjük a vamosi félszigetet. Amely nyaranta jazz fesztiváloknak ad otthont, Vamos városkában, mi azonban a strandokat keressük, de ez az információ ide kívánkozott, hátha valakinek segített.

Itt az első strand, amit mi kinéztünk, Ombrogialos. Betonos, de keskeny úton lehet megközelíteni, maga a strand rész nagyon pici viszont a látvány kárpótol. Aki snorkerezne, szerintem nem fog csalódni. Ja egyébként a rethimnoi kikötőben horgonyzó kalózhajó, ide hozza az érdeklődőket, a bátrabbak ugrálhatnak a hajóról a vízbe. A kis kitérő után vissza Ombrogialoshoz, ahol egy büfé is található véleményt nem mondok inkább róla ki-ki döntse el hogy bejön e neki, ha ott járt. A part sziklás, viszont kristálytiszta a víz és olyan türkizkék amilyet a Karib szigeteken lát az ember.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=224358346356808&id=100063479323532

Innen irány tovább a félsziget majdnem csúcsán található Kutalas beach. Egy kis védett öböl fürdésre alkalmas a sziklákon be lehet sétálni és remek fotókat is lehet készíteni. A strand maga aprókavicsos és egészen a partig le lehet menni járművel. Amikor ott voltunk erősen hullámzott, így nem tudjuk elmondani, hogy a víz mennyire gyorsan vagy lassan mélyülő.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=243557707770205&id=100063479323532 

És ha ki strandoltátok magatokat, innen kb. 400 méterre található a Descent to the cave, amely tulajdonképpen egy barlang és elképesztően gyönyörű. Földes úton lehet megközelíteni, a parkolótól (amit én nem neveznék parkolónak) egy lépcsősor vezet le a barlanghoz. Ha nincsenek nagy hullámok, a barlang hátsó része is megközelíthető, és garantáltan pazar képeket lehet készíteni.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=242766717849304&id=100063479323532

Itt még szerettük volna megnézni az elefánt barlangot, ami a félsziget csúcsán van, de erről letettünk, mert speciális felszerelés kellene a megközelítéséhez, a mi motoros ruhák erre alkalmatlan. Viszont, ha már itt jártunk, a félsziget legészakibb pontjára kisétáltunk, ugyan kicsit kavicsos sziklás az út, de megéri már csak a látvány miatt is.

A félszigeten található még egy érdekesség, ami ugyan nem tengerpart, de ha itt jártok érdemes megállni és pár fotót készíteni. 

 

 

 

1 thought on “Strandok Rethimnotól nyugatra 2.”

  1. Imádtam, köszi, ezek sajnos most kimaradtak, de ha lesz még időnk bepótoljuk kocsival és reméljük veletek! Sok szeretettel gondolunk rátok!

Hozzászolás lehetősége

%d bloggers like this: