Tudjuk régen Írtunk ide. Most pótoljuk is gyorsan. Pár részben bemutatunk nem túl felkapott strandokat, amik Rethimnotól keletre Heraklion felé, illetve nyugat felé Chania irányában találhatóak. Vágjunk is bele, rögtön a nyugati iránnyal kezdve. Természetesen a teljesség igénye nélkül! Itt az első nem túl felkapott strand Gerani, ami 10 km-re található. A part pici, köves és homokos, a szikla ami a part fölé magasodik árnyékot ad. Amikor nagy hullámok vannak akkor is lehet fürdeni. A hangulatát fokozza, a parkolóban található kis kápolna. Itt van a Fisalida taverna is, amit egy ismerősünk üzemeltet, bár mi még nem ettünk náluk, elmondások alapján ízletesek az ételek. Ami miatt még nem látogattuk meg az az, hogy Irén nem rajong a tengeri ételekért, és Ők többségében ezt készítenek. Tovább haladva Chania felé, a következő megálló, az innen 10 km-re található Petres beach. Akik követik a Facebook oldalunkat, ismerős lehet nekik a part, ugyanis a karácsonyi pancsolását itt hajtotta végre Irén.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=395586761678847&id=375586439892368

Ez is egy viszonylag zárt öböl, van itt búvárbázis, pálmafás strand, sziklás kisebb öblök, és ritka jelenség, de füves part is van. Megközelíthető két irányból is, bár a nagyon tengerparti utat csak azoknak ajánljuk, akik szeretnek földúton menni, mint néha nap mi is.

https://youtu.be/VHJ55LGvKPA

Ez után következik Episkopi hosszú homokos partja, ami közvetlenül a gyorsforgalmi út mellett van. Itt javarészt napernyős strandokkal várják az idelátogatókat.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=217223767070266&id=100063479323532

Folytatva utunkat elérünk Georgioupouliba, ami kinézetével, hangulatával igen meggyőző. Aki napágy, napernyős strandot keres az a nagyobb partra menjen, mert itt mindent megtalál. Ellenben a kisebb parton, ez a mi kedvencünk, ami lassan mélyülő homokos part, és ha valaki szeretné látni az ókori csodák kicsinyített másait, csak a parti étterem mögötti területre kell elsétálnia. Itt kissé hidegebb a víz, mert a hegyről érkező patak táplálja. Aki nem a parton szeretne enni, a falu főterén körben ezt az igényt kielégítő egységet talál. Van itt gyroszos, pizzázó, kávézó és cukrászda is. Innen folytatjuk……

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: