A tegnapi közösségi médiában posztolt bejegyzésünkben láthattátok, hogy a déli oldalon nézelődtünk. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=201723525286957&id=100063479323532 A fürdést megejtettük Kaloi Limenasz-ban. Furcsa volt, hogy nagy hajók horgonyoznak a part közekében, de utána olvastunk, és megtudtuk, hogy a hajók üzemanyagot vételeznek itt. A hely maga a nyugalom, a parton rengeteg sátor van felállítva, amiről mi azt hittük, hogy ilyen sokan vannak. Meglepetésünkre gyakorlatilag kihalt volt, rajtunk kívül 6 embert láttunk. Kicsit furcsa volt, de a fürdés jobban vonzott, mint az ezen való filozofálás. Hamar átadtuk magunkat a fürdőzés élményének, a víz kristálytiszta, viszonylag hamar mélyül. Mindig meglepődünk, ha a déli oldalon fürdünk, mert a víz sokkal selymesebb érzetet nyújt. A környéken több látnivaló van: http://bazinagymotorozasgorogorszagban.hu/2020/12/08/visszatekintes-matala-festos-gortys/ Többek között a most bemutatásra kerülő zárda, amely Moires közelében Kalivia faluban található. A nők számára fenntartott kolostorban időseket és gyermekeket is gondoznak. A gyermek zsivaj fel is hívta a figyelmet erre. Egy kisebb szárnyasfarmot is találtunk a zárda területén, ahol színes papagájok, pávák és óriási galambok illetve kecskék is élnek. Az apácák nagyon kedvesen fogadnak mindenkit, érdemes megpihenni itt.

Egy még nyugodtabb pont az amúgy is nyugodt görög életben. A kolostor és a hozzá tartozó terület egy kis közösséget alkot, melyet a körülötte húzódó kerítés is tudtunkra adott. Irén bement a templomba visszafogottan, de a bent ülő két apáca nagyon kedélyesen invitálták. Kis beszélgetés, hogy honnan érkeztünk, ez nem kis meglepődést okozott, de örültek, hogy ilyen messziről is akadt aki megnézi az Ő kolostorukat. Az ott tartozkodásunk alatt láttuk, hogy mindenkinek megvan a dolga, voltak akik a konyhában, megint mások a veteményes kertben, tették a dolgukat. Egy ami közös volt mindannyiukban, ha megláttak mosolyogva fogadtak, mely szemmel láthatóan szívből jövő. Aki nem csak a turista látványosságokat keresi, annak ajánljuk a látogatást.

1 thought on “Monastery Panagia Kalivianisz”

  1. Sziasztok! Különlegesen szép helyen jártatok és a fotók vissza adják a nyugalmat és a békét, a szépséget és a csendet! Köszönöm Nektek,ölelésem küldöm, további szép napokat!

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: