Tudjátok az úgy volt, hogy a Heraklionban élő barátnőnk megkérdezte, hogy lenne-e kedvünk segíteni nagytakarítani a Bakaliko étteremben.

https://www.bakalikocrete.com/ 

Tavaly ősszel itt volt a http://bazinagymotorozasgorogorszagban.hu/2020/09/18/marhapori-tali/

Még javában kijárási korlátozás van, de egy életünk egy halálunk megpróbáljuk. Elvileg megyehatárt nem szabad átlépni. Mi átléptük.

A nagytakarítást 3 nap alatt megcsináltuk, majd Zsuzsa elárasztott útvonalakkal, amiket érdemes megnézni.

Egyrészt Archanes, ami egy kb. 5000 fős település, sok-sok szőlőültetvénnyel. Illetve a körülötte elterülő minoszi látványosságokkal.

https://www.facebook.com/rethimnokreta/posts/919526598831680

A közelben található egy szőlőprés, amely szintén a minoszi időkből maradt itt. Nagy barna tábla jelzi az út mellett, hogy itt menj be.

Egy makadám úton kb. 200 métert kell menni a terület kapujáig. Állt egy autó szorosan a kapuban, így nem oda álltunk meg.

Ahogy sétálunk a kapu felé, az autóból kiszállt egy bácsika és kinyitotta a nagykapu lakatját, kitárva előttünk a területet.

A bácsi egyébként igen fukar volt szavak tekintetében (gyakorlatilag egy szó sem hagyta el a száját). A kérdéseimre egy fejbiccentéssel válaszolt.

A kis dombról igen szép kilátás nyílik a hegyekkel körülvett völgyre. Nem csodálom, hogy  egy ilyen helyre építették a présházat. Mivel autók ritkán járnak, csak a madarak csicsergése ami megtöri a csendet.

A közelben található a Nikos Kazantzakis múzeum. Egy modern épület Mirtiában, a szintén szőlőföldek szomszédságában.

Meglepődtünk, mert egy régi autentikus házat képzeltünk el, ezzel szemben egy modern épület fogadott. (Sajnos zárva volt a húsvéti ünnepek miatt)

A faluból remek kilátás nyílik a völgyre és a messzire látható tengerre is. Kirándulásunk végén, visszamentünk Archanesbe.

Kicsit sétáltunk, mert nem lehet betelni a faluval, majd egy Zsuzsa által készített burger ettünk. Irén kedvence lett a burger. Zsuzsa valami fantasztikus ízvilágot álmodott meg benne.

Még egy kis beszélgetés, hogy az ízek is átjárják a belsőnket, majd nehéz szívvel, de elindulunk. Haza ami most Heraklion, és a kutyusok várnak.

Az elmúlt két hét eseményeit, melyek rengeteg információt, és impulzust adtak, fokozatosan adagoljuk Nektek.

Folytatása következik……..

https://www.facebook.com/rethimnokreta

https://www.youtube.com/channel/UCBzG0zdwqBU9HIsN-k3qlGg

 

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: