A héten csütörtök körül eldöntöttük, hogy vagy gyalog, vagy motorral, de biztosan kihasználjuk a hétvégi lazítást (kicsit szabadabban lehet közlekedni a megyén belül). Ez már kellemes hír, az öt hónapos bezártság után. A görögök sem viselik jól az állandó korlátozásokat, bár elég sokan közülük, át is hágják az intézkedéseket.

Mivel a mindenki által ismert látványosságokat/látnivalókat már nagyrészt megnéztük, gondoltuk keresünk kevésbé ismerteket, ami az olvasó közönséget is érdekli. Így esett a választás a Rethimnotól pár km-re eső (akár gyalog is abszolválható) helyszínre.

A város és körülötte a part strandolásra alkalmas, de vannak helyek, amelyeken jól látható a természet ereje és itt a part tagoltsága miatt fürdésre nem biztos, de ha nem hullámzik sznorkelezésre alkalmas a víz.

Ha valaki Rethimnoban nyaral és kíváncsi erre a partszakaszra, keressetek bátran. Szóval bejöttünk a kis szikla kápolnához, ahol az út véget is ért.

Az élő videóban mondtam, hogy a barlangot is felfedezem. Jelentem fel bukdácsoltam a sziklákon, de nem az a barlang volt, amit eredendően kerestünk.

Viszont Irén a kápolna utáni rész felfedezésére indult, majd jó 25 méter után közölte, a felfedezés lehetőségét rám testálja. Én mint szófogadó férj (nem vagyok az), elindultam megint a sziklákon bukdácsolva. Még hallottam, hogy mondja, de vigyázz magadra. A terep nem kimondottan túrabarát, még az előbb említett motoros ruhában sem. Aki szeretné felfedezni, szerintem kényelmes túrázásra alkalmas cipőben tegye! Természetesen ez az én javaslatom!

Átverekedtem magam a sziklákon, nehezítés képpen motoros ruha is volt rajtam, majd megláttam azt a barlangot amit eredendően kerestünk. Hurrá siker!! Felmásztam és természetesen csináltam fotókat is. A helyi szerény meglátásom szerint kecskét menedékeként szolgálhat, a sok “drazsé” miatt, ami a földön látható. Ami azért érdekes, mert a hangjukat nem hallatták. Ha a közelben voltak. 

Viszont a kilátás pazar, a képek szerintem magukért beszélnek. 

Megint sikerült egy nem túl ismert helyet felfedezni. 

https://www.youtube.com/channel/UCBzG0zdwqBU9HIsN-k3qlGg

https://www.facebook.com/rethimnokreta

 https://www.instagram.com/bazinagymotorozas/

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: