Két napja szinte megállás nélkül esik az eső, így van idő kiírni magamból a tapasztalatokat. Az előzőekben már írtunk a téli tapasztalatokról, nem is szeretném most megismételni. Talán néhol egy kis kiegészítést teszek. Sokan, mint mi is, úgy gondolják/gondoljuk, hogy a telefonok időjárási mutatója szerint 16 fokos hőmérséklet nagyon kellemes itt. Valóban az és nincs okom panaszra, de mivel a globális időjárási szélsőségek miatt mindent, és semmit nem kímélnek így Krétát sem. A novemberi eső ami szinte az egész hónapot jellemezték, megkérdezve az ittenieket, sem átlagos. A december viszonylag kellemes időjárást hozott, láthattátok karácsonykor még napozni is tudtunk.

A januári is hozta az átlagot fürödtünk is, napoztunk is, bár volt két három igen hideg nap, de úgy gondoljuk, mint mindent ezt is ki lehet bírni. A február is többé kevésbé hozta az átlagost eddig, majd az Európán átvonuló hidegfront a mediterrán Görögországot beborította hóval. Látom a barátaim posztjait országszerte, szinte percenként dobja fel az újakat a közösségi oldal, ebből arra következtetek, hogy azért ez nem átlagos hómennyiség.

Természetesen évekkel ezelőtt mi sem gondoltuk, hogy ilyen a tél Görögországban. Mi is azt gondoltuk a távfűtéses lakásból, hogy milyen enyhe itt a tél, és többek között ezért is vágtunk bele a nagy kalandba. (Mindketten éltünk családi házban is). Ám mindezek ellenére is azt gondolom, hogy még így is sokkal szerencsésebbek vagyunk, mint ha az otthoni viszonyokban kellene részt vennünk és akkor vírus okozta intézkedésekről nem is beszéltem (amiről véleményem van, de az az enyém is marad). Mielőtt bárki is panaszkodást vél felfedezni leírt soraimban, elkeserítem őket. Pusztán azért osztjuk meg ezeket az infókat, mert sokan keresnek üzenetben, hogy fontolgatják a kiköltözést. Mi szeleburdi népek vagyunk, ha a fejünkbe veszünk valamit, általában meg is valósítjuk. Jórészt körbejárjuk a témát, de valamit, mint például a fűtés léte nem léte, kicsit hiányos ismeretekkel szereztünk be. Éppen ezért, akik fontolgatják kacérkodnak a gondolattal, hogy ők márpedig kiköltöznek, nekik tudunk ezáltal valami segítséget nyújtani. Továbbra is válaszolunk a megkeresésekre, mert amit mi megtapasztaltunk, azt nagyon szívesen megosztjuk veletek. Természetesen minden a mi olvashatunk van, a mi megtapasztalásának alapján történik. Ha valakit nyári képek, és verőfényes napsütés érdekel, nekik ajánljuk a Kréta, az istenek szigete című könyvünket!

https://www.facebook.com/rethimnokreta/

https://www.instagram.com/bazinagymotorozas/

https://www.youtube.com/channel/UCBzG0zdwqBU9HIsN-k3qlGg

1 thought on “Ez is Kréta”

  1. Csodás beszámolót és fantasztikus fotókat tettetek fel!Álmomban sem gondoltam volna,hogy ekkora hó is eshet Krétán!Mindenesetre,gratulálok a hóban fürdő gatyában űlésedhez,én itt a meleg szobában is vacogva néztem!Nagyon okos tanácsokat hoztok tudomásukra azoknak,akikKrétára vágynak végleg!Nekik már ilyen segítséggel,könnyebb dolguk lesz!
    Itt már jön a melegedés,egyébként Pesten sajnos nem volt hó! /nekem nem is hiányzott/
    Vigyázzatok magatokra,ölellek benneteket

Leave a Reply

%d bloggers like this: