Hát nekiindultunk a keleti oldal felfedezésére. Tamás Mirtosban (14 km Ierapetrától) foglalt magának szállást, ránéztem, volt még szabad szobájuk. Így nem kell egymást kergetnünk, egy esti pancsi mellett meg tudjuk beszélni a másnapra tervezett utunkat. Az oda vezető út kicsit kalandosra sikeredett. Ja Tamás a facén a Bulgária Rodosz Kréta motorral 2019-ben oldalon ír. Olvassátok!
Na szóval, az út Iraklionig csodás, a hegyek oldalában kanyarog. Ez nem az új út, és nem a régi. A kettő között van ez az út. Van egy szakasz, ahol már nagyon a közeli Iraklion monumentális városa látszik a hegyoldalból. Hát mit ne mondják impozáns látvány. Leereszkedve a hegyről kicsit a fő úton haladtunk, majd Hersonissos magasságában bekanyarodtunk a hegyek felé Kastelli irányába.
Lementünk Keratokambosba (nem a nagy úton).
Majd a partmenti utat szemeltük ki. Rengeteg üvegház, itt nem a turisták izzadnak, hanem a banánok. Egy ideig jónak tünt az út, de egy idő után nem annyira tűnt jónak. Az Irén mondta, hogy forduljunk vissza. Én makacs emberként hevesen gesztikulálva elleneztem. Így abszolváltunk egy kb.4-5 km-es földutat. Egyikünk sem volt vicces kedvében, de megbeszéltük, ha egy nap eltévedéssel indul akkor a végén se várjunk mást. Aztán amikor már az izzadságban fürödtünk, Vatos falucskában egy fagyis kocsit értünk utol. Ő is a tengerparton araszolt, gondoltam, helyi lévén csak tudja merre megy. Jó döntés volt, 1-2 km után betonút lett, és elértük szálláshelyünket Mirtost is.

1 thought on “Visszatekintés: Irány a keleti oldalra Tamással.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: