Kicsit másképp terveztük, de többek között az időjárás is közbeszólt. Azóta Szilvi és Józsi is az angliai időjárás napi megtapasztalói lettek. Egy hete még a messengeren tervezgettük, hogy melyik nap mit szeretnének látni. Igen az egyik napot már megírtuk, de úgy gondolták, hogy még egy napot szeretnének. Most kis egyeztetés is befigyelt, Józsi úgy gondolta, kis motorozás után sok fürdés és snorkerezés. Mi semmi jónak nem vagyunk a kerékkötői, így kiválasztottuk Agios Pavlost. Ja azt is kérte Józsi, hogy lehetőleg kevés ember, zárt part legyen. Tíz órára beszéltük meg egy Rethimno feletti (remek kilátás a városra) kávézóban. Picit késtek, mert már felvették a görög életérzést és nekik 60 pár km-t kellett jönniük. Érkezésük után azonnal indultunk, hogy mihamarabb lássák azt a három partot, amit javasoltunk. Az út egy része már ismerős volt nekik, de Spiliben meg kellett állnunk, hisz csoda ez a kis falu.

A csodatévő vízzel, ami az oroszlánfejekből csordogál. De csak egy gyümölcslé… majd kis séta és shopping… és az idő elrepült. Gyorsan összekaptuk magunkat és irány Triopetra.

Jó jó, de kicsit eldugottabb legyen, mondta Józsi. Azért pár kép belefért. No tovább Agios Pavlosra. Meglepődve láttuk, hogy új burkolatot kapott az út. Majd kis szerpentines úton leértünk. Látszott Józsi és Szilvi arcán is az igen ezt akartuk kifejezés. Tábort vertünk képletesen (leraktuk a törülközőt), de tudtuk, sokat nem leszünk rajta. Józsi azonnal nekilátott snorkerezni, mi beültünk a tiszta vízbe, és beszélgettünk.

Majd amikor Szilvi kicsalogatta kedvesét a vízből, ettünk és közben megbeszéltük, hogy megnézzük a tőlünk jobbra eső sziklaszirtet. Így is lett, felmásztunk és hát a látvány magáért beszélt. Sajnos a nappalok itt is rövidebbek, lassan indulnunk kellett, de megbeszéltük, hogy bejönnek Rethimnoba enni egy ekmeket. Nekik is ízlett nagyon, lassan este lett, menniük kellett, hívta Őket az út a szállásukra. Megbeszéltük, hogy van még nézni való a szigeten, és ha lehetőségük lesz jönnek újra. Mi várjuk szeretettel Őket és természetesen mindenkit, aki igényli a segítségünket, helyismeretünket.

 

1 thought on “Agios Pavlos Szilvivel és Józsival”

  1. Pingback: Hurrá, őszi szünet van - Bazi nagy motorozás Görögországban Bazi nagy motorozás Görögországban

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: