Zsuzsa 30 éve él Krétán és a Bakaliko étterem megálmodója https://www.bakalikocrete.com/. Mondhatom sikeres álom, Knossostól pár kilométerre Archanes főterén, ahol körbe egymás mellett tavernák, kafenionok, éttermek sorakoznak, itt található Zsuzsa étterme.
Mi tavaly ismerkedtünk meg és egy végtelen energiával bíró csupaszív ember, aki a
COVID alatt tartotta bennünk a lelket. Tudósított, hogy mi várható és velünk izgult, hogy mikor tudunk indulni. Minden ötletetünket meg tudunk vele beszélni, mert mint mindig most is van tervünk a jövőre nézve.


Az ötletünk pedig: 3 és 5 napos motorostúrákat csinálunk a szigetet velünk bejárni vágyóknak.
Ha valaki autóval tenné, ez sem akadély.
Minden nap motorozás/autózás és természetesen fürdés is található a csomagban, de személyre szabott csomag is összeállítható. info@bazinagymotorozasgorogorszagban.hu
De térjünk vissza a Zsuzsával közös mai programhoz.
Mint mindig most is kieszelt valamit, főzünk együtt, hogy nekünk is megmutassa egyik szolgáltatását nevezetesen, hogy hat étel közül kiválaszthatod amit együtt főzhetsz meg Zsuzsával, majd szépen meg is eszegetheted.


Mit tagadjam szeretek enni és minden új dologra is kapható vagyok, de azt nem gondoltam, hogy egyszer magam készítem el a dolmadakiát. Elképesztően jól éreztem magam ahogy a szőlőleveleket kicsit forrni hagytuk
szépen kiteregettük, majd a tört búzával fűszerkkel ízesített töltelékkel megtanultuk feltekerni. IMG_20200722_142701
Nem könnyű, ha laza kifolyik a töltelék, ha nagyon szorosan húzod elszakadhat a levél.
Majd mikor jó sok kész volt, egy fazék aljára burgonyát szeleteltünk, amire szép sorban bekerültek a kis zöld gurigák, egyik sor a másikra, pontosan három emelet magasságban. Olivaolaj és víz, hogy ellepje és egy tányér a tetejére hogy lenyomja. Forrás után kis lángon elpároltuk a vizet róla és kész is volt a csodás saját készítésű dolmadákiánk.
Én a legszebbekre mind azt állítottam, hogy én csináltam, de ki tudja lehet, hogy tényleg én csináltam.
Majd ezután kétféle olivából, kétféle sajtból, lisztből és vízből készült mini cipókat is kisütöttünk.
IMG_20200722_143418Eszméletlen finom, már most azon gondolkodom, hogy holnap az lesz az ebéd itthon. De nem Zsuzsa lenne, ha közben nem tett volna be a sütőbe az isteni pantzetából. Már többször írtuk, hogy görög konyhát visz, de mindent megbolondít valamivel, itt is volt egy különleges pác, amitől mindig így szeretnéd a pantzetát enni.
Paradicsomsaláta, és már lakmároztunk is. Hálás köszönettel gondolok erre a napra is, amit két remek emberrel Zsuzsával és Jorgosszal tölthettünk.
Kis delikátesz rész is található nála, ahol az olajtól a lekvárig a kolbásztól a sajtig minden van.
És a borok. Jorgosz nagy büszkeséggel mutatja a palackokat, mert szeretné, ha sok turista megismerné, hogy milyen remek íze van a sok napsütésben érett és krétai szőlőfajtákból kinyert nedünek.IMG_20200722_104748
Ha valamit ilyen nagyon szeretsz csinálni, előbb utóbb meglesz a gyümölcse, a Bakaliko egy igazi gyöngyszem.
Amennyiben nem tudsz ellátogatni, rendelni is lehet a weboldalukról a delikátesz termékeik közül.
Ismét megállapítottam enni jó, de ha te készíted a barátokkal, jó zenével aláfestve, nem csak jó, hanem csodás.
Az ismétlés a tudás anyja, ezért összegezve, még elmondanám a régebbi blogbejegyzéseinkben olvashattok a Taverna Gulashról https://www.facebook.com/Taverna-Goulash-102352804852394/, a Krizan Beauty Care szalonról https://www.facebook.com/Krizsan.beautycare/ , az ONYX rental    https://www.onyxrentals.gr/autókölcsönzőről, Tóth Editről még nem írtunk, Ő Rethimnóból népszerűsíti Krétát a Krétai kalandok-on és a https://travelkollazs.hu/ oldalon keresztül.
Görögországban él még Steiner Kristóf Kristof kitchen és Rita Kakany aki Livádi hegyi falu életével ismertet meg. https://www.facebook.com/tolivadimeallomati
Mind mind remek emberek, örülünk, hogy megismerhettük Őket. Természetesen még sokan mások is élnek itt honfitársaink közül, de most olyanokról írtunk, akikkel közelebbi kapcsolatba kerültünk.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: