Mindenki érezte már valahol, hogy örökre ott szeretne élni. Több mint harminc éve járjuk a görög utakat, ez idő alatt sok barátság szövődött, ez igen nagy áldás. Egyre csak érlelődött bennünk, ha tudunk végleg kiköltözünk, ha nem akkor annyi időt töltünk itt, amennyit csak lehet. Igen ám, ilyenkor jön a szokásos kérdés, de mit fogtok ott csinálni, és miből éltek? Ezek jogos kérdések, de nem szabad túlgondolni a dolgokat. Barátaim, és nem barátaim, igen nyughatatlan nőszemélynek tartanak. És mit tagadjam, így is van. Egyre csak azon járt az eszem, hogy megvan a mivel (motor), megvan a kivel (párom), akkor mire várunk? 20190414_140956

Én 59 éves vagyok, a párom 50 éves, épp ideje, hogy álmaink földjére induljunk. Gondoltuk ezt 2019 tavaszán, és meg is tettük. Hét hónapot éltünk Krétán, erről itt és a https://www.facebook.com/rethimnokreta/ oldalunkon rendszeresen írunk. 12000 km-t motoroztunk és közel ugyanennyi képet is csináltunk. Sok kérdést kaptunk, hová menjen az, aki nem csak a sztenderd látványosságokat szeretné látni.Screenshot_20191107-160241_Gallery

Ezért kiadtunk egy könyvet, de a terjesztés miatt Magyarországra kellett menni pár hónapra, amiből jó pár hónap lett a Covid miatt. De tudtuk vissza kell jönnünk, ez az ország vár ránk! Mikor nyíltak a határok, sokat nem haboztunk már csak azért sem, mert motoros társakkal, nem mellékesen Görögország rajongó motorosokkal tehettük meg a haza vezető utat. Kicsit még kalandoztunk a Methana félszigetre, nagyon csábító a Steiner Kristóf által leírt kép https://www.facebook.com/kristofskitchen. Nem tudtam elképzelni, hogy létezik még ilyen paradicsom, és létezik (de erről egy másik posztban már írtunk). Azt viszont nem tudom elégszer leírni, ha minőségi turizmust szeretnétek, esetleg egy vegán főzőkurzussal, kis szigetek felfedezésével, akkor Kristóf a legjobb választás. A részletekér bátran keressétek, a Ti igényeteknek megfelelő csomagot fog összeállítani.

De tovább indultunk, vár Kréta, pontosabban Rethimno! Azt már tudtuk, hogy festéssel keződik az itteni életünk, és azt is, hogy görögös lesz a tempó. Házigazdánk szintén annak a görög motoros klubnak a tagja aminek mi is. Így esett tavaly, hogy óriási szerncsével az apukája házában élhettünk, és ide jöhettünk haza. Mi nagyon szeretjük az Ő életformájukat, nem izgulnak agyon semmit, minden daxi (rendben). Tavaly kért pár napot, hogy rendbe tegye a kis házat, ami sikerült is görögösen. Festett, de a szoba felénél elfogyott a festék, de nem baj mondta, daxi, mi is mondtuk daxi. Ezt a festést most pótoltuk szigorúan, az Ő utasításai alapján, tehát csak azt a felét festettük le, ami nem volt szines. Persze ezeket a munkákat csak napi 1-2 órában lehet végezni, mert itt így szokás. Elhangzik a teliosz (vége), és kiesik minden a kezükből. Előbb-utóbb készen lesz, és elpakolunk.

 

A nem festős időt kihasználva, feltöltöttük a hűtőt, amiben kincset is találtunk (citrom), nagyon szeretem, és ezt Ő is tudja. Mikor megláttam arra gondoltam, ettől ilyen szeretnivalóak az itt élő emberek. Kis dolog, de nekem hatalmas. Van a ház előtt pici kert, ott tavaly is ültettem paradicsomot, paprikát, uborkát, utóbbi nem igazán sikerült. Már most is ültettem sok mindent, köztük fehér répát is, mert az itt nincs. Piacra is eljutottunk, palántát is vettünk, megint megpróbálom az uborkát, csakazért is!

 

A következő részben: a mennyiből lehet itt megélni témát boncolgatjuk……

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: