Vannak olyan helyek amik kimaradtak, ilyen Hersonissos is. Azt tudtuk, ha a festéssel kész vagyunk, mindenképpen meglátogatjuk Zsuzsát. Ő Iraklioban él 30 éve, és egy tavernát üzemeltet Archanesben. Tavaly ettünk nála, a hely az ételek mind csodásak. Az üzletben van lehetőség kóstolásra, és helyi termékek vásárlására, többek között borok, oliva termékek www.bakalikocrete.com . De most nem itt, hanem a lakásukba beszéltük meg a találkát, mert sztrájk volt, emiatt zárva maradt az étterem.

bakaliko.jpg

Én imádom a világhálót, mindent IS meg tudsz nézni, azonnal reagálhatsz. Rendelt tőlünk Renáta egy könyvet, még otthon voltunk. Kiderült Krétán él, így felajánlottam, hogy hozunk is egy könyvet, ha el tudunk indulni. Hoztunk magunkkal pár könyvet, hátha…. Motorosként mindig örülünk, ha ránk ír egy motoros társ, hogy guruljunk egyet, ha időnk engedi. Így történt, hogy a hét elején Attila megkeresett egy kis közös motorkázás összehozása végett. Attila szintén a szigeten él 20 éve, és nagyon szereti a kétkerekűeket amik belsőégésűek. Most már három ok is volt, hogy Hersonissos felé vegyük az irányt.

Hersonissos kb. 120 km a mi bázisunktól Rethimnótól, korán kelés és hajrá…. Megérkeztünk, megálltunk a navigáció beizgatására, hozzáteszem a táblák rendkívül jól informálnak, mikor is egy autóból egy kedves női hang mondja mosolyogva magyarul, gyertek utánam. Renáta volt, akinek a könyvet hoztuk, Ő egy műkörmös szalont üzemeltet itt, a postával szemben. Meginvitált egy kellemes frappéra, kis beszélgetés után azonban búcsúztunk, mert érkezett az első vendége. Na megint navigáció, hogy megtaláljuk Attilát is. Úgy egy km-re kellett mennünk, ahol Attila autóbérlő irodája található www.onyxrentals.gr. Autóval bejárni a szigetet jó, sok minden még elérhetőbb, most hogy kevesebb a turista még szerencsésebb is. Nagyon fontos mikor autót szeretnél bérelni, hogy minden szavát értsd a szerződésnek. A biztosítás mire terjed ki stb. Gyakran kiderül, hogy a full biztosítás az üvegkárra nem terjed ki, vagy van kitétel benne, hogy földúton nem használható a jármű. Éppen ezért jó, ha magyarul mondanak el mindent, és annyi kérdést teszel fel, amennyit csak akarsz. Mindehhez görög vendégszeretet is párosul! Saját tapasztalatból mondom, nagyon fontos, hogy honnan bérelsz autót, ha ugyanis útözben probléma merülne fel, anyanyelveden kérhetsz segítséget. Attilában egy nagyon szerethető embert ismertün meg, és még motoros is. Keressétek már a tervezés időszakában, és hivatkozzatok a Bazi nagy motorozásra. Mindenre talál megoldást!IMG_20200702_132322.jpg

A három órás beszélgetés egy pillanatnak tűnt, és még a motorozás hátra volt. Nosza motorra ültünk, és mentünk Attila után. Pillanatok alatt a hegy felé vette az irányt, negyed óra múlva Mohosban voltunk a falucska főterén egy tavernában (Lithos a neve). És már hozták is az előételeket, majd a biftekit ami elmaradhatatlan. Annyira beszélgettünk, hogy elfelejtettünk képeket csinálni. Na se baj majd pótoljuk. Azért a teljesség igénye nélkül, volt az asztalunkon görög saláta, olivabogyó, tzatziki, sült sajt, cékla. Attilával repül az idő, és tudom, hogy egy hosszú barátság kezdete. De itt már nagyon ránk égett az idő. Búcsú Attilától és sietve mentünk Zsuzsáékhoz, akik kitörő örömmel fogadtak. Náluk jobban csak két kutyusuk örült ottlétünknek.IMG_20200702_190823.jpg

Na itt is terülj-terülj asztalkám volt! Az asztal roskadozott a szuvlaki, a giros, a saláta alatt. És a végén az édesség, amit Zsuzsa “IMG_20200702_172516.jpggyártot” saját kezével. Természetesen borocska is került a poharakba (én csak vizet ittam). A délután sztorizgatással telt, és a kutyusok simogatásával, amiből sosem elég. Nagyon tetszett ahogy odabújt, és követelte a simogatást, még még még.

Ránk esteledett, búcsút kelett intenünk, hazáig még cirka 80 a kilométer.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: