Ha érezted bárhol a világon, hogy ott szeretnél élni, ne a kifogásokat keresd. Mi is így alakítottuk az életünket. Tavaly hét hónapot éltünk Krétán, most folytatni szeretnénk. Épp kapóra jött egy barátunk Páczi István invitálása, hogy jöjjünk együtt plusz egy barátja is betársult. A párjával Ők is Görögország fanok, a határok is kezdenek kinyitni, ezért nem gondolkoztunk sokat. A szervezést Istvánra bíztuk. Eredetileg szombaton indultunk volna, de egy ötlettől vezérelve, péntek este 7-kor nekivágtunk egy 250 km-es távnak, mondván ennyivel is kevesebb van hátra. A magyar-szerb határ kb. 15 perc volt, mondjuk itt előre mentünk. Szerbiában Feketicsen aludt a csapat, este 10-re értünk oda. Reggel 7-re tűztük ki az indulást, ami hozzávetőlegesen sikerült is. Autópályán haladtunk, ami nem egy élmény, viszont cserébe gyors előrejutás volt az eredménye.

Az indulás után nem sokkal kis esőt kaptunk, de mire megálltunk volna esőruhát húzni már megszáradtunk.

Gyakorlatilag a bolgár határig autópályán haladtunk, a legnagyobb meglepetésünkre szinte egyedül mentünk hárman.

És a határon is csak mi voltunk. A bolgár szakasz változatos volt mind az út, mind az időjárás tekintetében. Java részben autópálya, de 2×1 sávos rész is van elég nagy kamion forgalommal. Az időjárás is hol sütött a nap hol meg szakadt az eső. Kétszer eláztunk, de itt is mire megálltunk volna esőruhát venni, meg is száradtunk mind a kétszer. 16:30-kor átléptük a bolgár-görög határt. Itt 15 autó várakozott elöttünk, nem mentünk előre. A határőr a papírokat megnézte, és intett hogy haladjunk. A görög oldalon is ugyanilyen elbírálásban volt részünk. Bár hozzáteszem, a görög oldalon az autósoknak szúrópróba szerűen ki kellett tölteni papírt.

Már csak 330 km volt hátra Voloszig. Ez is autópálya szinte végig. Este 8 után értünk oda a szállásra, de egy vacsora még belefért az 1010 km-es nap megkoronázására. Mindketten imádjuk a kolokítát(rántott cukkini), de került az asztalra kalamári(rántott tintahal) és bifteki(kb. mint a fasírt) is.
Innen folytatjuk.

Leave a Reply

%d bloggers like this: