Tavaly március 15-én az volt a “legnagyobb” problémánk, hogy vajon készen lesz a motor hátsó teleszkópja vagy sem. Március 16-án reggel EKO-nál kezdtük a napot Dunaújvárosban. Kicsit kevesebb mint 1 óra alatt beszerelte a felújított teleszkópomat, ezáltal utat nyitott a nagy kalandnak. Úgy kilenc óra táján esőruciba (merthogy esett az eső) beöltözve útnak indultunk a Bazi nagy motorozásunk úticélja felé Görögországba.

Visszatekintve, sőt már kintlétünk alatt is, láttuk, ez az amit szeretnénk. A kint töltött közel hét hónap alatt készítettünk 12000 képet, és körülbelül ugyanennyi km-t tettünk meg, álmaink szigetén Krétán. Sokan mondtátok, hogy akkor mi már ismerjük a szigetet kívülről-belülről. Szerintem még tartogat sok-sok szépséget a sziget számunkra, és biztosan állíthatom, mi sem fedeztük fel teljesen.
Szintén többen jeleztétek, hogy miért nem írjuk meg könyv formátumban a kalandjainkat.
Október elején érkeztünk Magyarországra, és elkezdtem szervezni a könyv megjelenését. Kitartó munkánk eredménye November elején kézzel is foghatóvá vált.

Sok-sok követőnk már kezében tarthatja, és a visszajelzéseik alapján azt gondolom, érdemes volt belevágni ebbe a számunkra ismeretlen műfajba, feszegetni a határainkat.
A megjelenéssel és eladásokkal kapcsolatos megtapasztalások után, ismét tervezgetni kezdtük utunkat az imádott szigetre. Májusig van műszaki a motoron, de mivel 30 napon belük már lehet vinni, úgy gondoltuk, április 20-án vizsgázik a motor, és útnak indulunk ismét. A jelenlegi helyzet kicsit bizonytalanná tette, de csak az indulás dátumát. Szeretnénk sok sok új tájat mutatni nektek. Tavaly ősszel a Peloponeszoszon voltunk a görög Afrika Club “évzáró” buliján. Nagyon megtetszett, és idén szeretnénk kicsit behatóbban megismerni. Hiszem, hogy ez a világméretű influenza miatti karantén összekovácsolja az embereket, és elgondolkodunk azon, amin eddig nem tudtunk, a felgyorsult anyagias világunkban. Több figyelmet kellene szentelnünk egymás iránt, lassabban kellene élnünk a mindennapjainkat! Valószínűleg nekünk ez is tetszik a mediterrán országokban, mert ott ezt tapasztaltuk.

Leave a Reply

%d bloggers like this: