Minden év szeptemberében, annak is a végén tartja az Africa Twin Club Hellas az évzáró buliját. A motorokat nem teszik le, csak olyan képletes évzárók ezek a találkozók. (Tudjátok mint otthon, “a szezon utolsó gurulása”, majd vígan motoroznak tovább.) Az idei találkozó a peloponézoszon azon belül Vathiban van.
Nagy gondolkodás előzte meg az indulásunkat. Két lehetséges út közül kellett választani, az egyik, hogy két nappal előbb megérkezünk a buli helyszínére, de akkor plusz két napi szállást is kell nézni. A hajó Kissamosból Gythioba megy, de hetente csak egy járat van, az pedig szerdán, a buli meg pénteken kezdődik. Ráadásul reggel fél 9-kor indul a hajó, ami azt jelenti számunkra, hogy nagyon korán kéne kelni is, mivel az út Kissamosig két óra. A másik dilemma, hogy a klub mindig szervez a találkozó idejére nem túl hosszú, de a helyet bemutató motoros kirándulást.

Így ha mi két nappal előbb felmegyünk, nagy eséllyel ugyan arra megy a klub kirándulása, amerre mi nézelődnénk azon a két napon. Ezeket mérlegelve inkább az éjszakai hajózást választjuk. Ígyhát bemegyünk a helyi irodába, és veszünk három jegyet. Persze megbeszéljük egy nappal hamarabb, hogy inkább az este 10-kor induló Anek hajóra veszünk jegyet. Na ez nem jött össze. Egy kis figyelmetlenség, és hipp-hopp megvan a jegy a Minoan éjfélkor induló járatára. Na se baj egész nap tudunk fürdeni a tengerben a csütörtök még így telik. Este hétkor elindulunk, mivel a Haniai kikötőt választjuk kb. egy óra az út. Látjuk a hajót elindulni, amire nem vettem jegyet. Megérkezik a hajó, amivel megyünk. Annak ellenére, hogy majdnem éjfél van, iszonyú embertömeg és járműhad özönlik ki a hajó gyomrából. Elkezdik beszállítani az embereket meg az autókat. Csak három motoros van velünk együtt. Minket engednek be legelöször. Leparkolom a motort a hajó gyomrába, majd indulok megkeresni Irént. Megtalálom. Mivel deck jegyet veszünk, annak aki nem hajózott még elmondom, hogy a jeggyel egy nagy helységben, ami olyan székekkel van tele, mint a repülőgépek, na itt kell helyet keresni. Szerencsénk van. Nincs tele, mind a ketten egy-egy hármas széksort elfoglalunk. Így aludni is tudunk fekvő helyzetben. Fél órás késéssel indulunk, ez azt jelenti, hogy Athénban valószínűleg már a csúcsforgalom idejére érünk.

A közösségi oldalon jelezte a klub, hogy fél 10-kor van egy találkozó pont, innen indul a menet a buli helyszínére. Mivel késve indult a hajó a sejtésünk beigazolódott. A találkozó pont felé araszolva a dugóban ami 6 km-es, azt taglaljuk, ha lekéssük a megbeszélt pontot, akkor merre menjünk. Végül odaérünk az indulás előtt 5 percel.
Van ám ujjongás, sok az ismerős akivel márciusban találkoztunk utoljára. Sőt itt van Böthe Attila is egyedüliként a magyar Afrika klubból.(Két éve Ő is ott volt az Evia szigeti bulin). Indulás, természetesen a pályán megyünk. Menet közben beszélgetünk, mind a ketten arra a megállapításra jutunk, hogy a Peloponessos mindkettőnknek tetszik. Lassan megérkezünk Vathiba.

Itt van a buli helyszíne, nem csak az Africa Twin klub Hellas, hanem a BMW Hellas is itt bulizik. Este a szokásos görögös vacsorával telik. Reggel 10 órakor találkozó, aki akar menni a motoros sétára. A kis túra kb. 50 km-es, viszont látnivalóban bővelkedik. Többek között Porto Kagio, Limeni, ahonnan nincs messze európa leg délebbi pontja, ami szárazföldön megközelíthető.

Ismét arra a megállapításra jutunk mind a ketten, hogy ide még egyszer el kell jönni, és bejárni egy hosszabb túrán.

Késő délután érünk vissza a szállodába, megint egy össznépi estebéd, majd este 9-től a szálloda medencéjének a partján kezdetét veszi a meeting. Az este első részében sok sok görög népi zene szól, majd a későbbiekben már az európai slágereket játsza a dj. Mi kettő óra tájékán már kellően elfáradva elköszönünk.

Másnap, ami aznap, a reggelinél elmondják, hogy csak délután 3-ig kell elhagyni a szobákat, ez azért lehetséges, mert a szálloda bezár. Na ezt kihasználják klubtársaink, egy kis ügyességi vetélkedőt tartanak a medence partján. Mi csak fürdünk és tapsolunk az ügyességi játékban részt vevöknek. Lassan elköszönünk, nem velük megyünk Athénba, hanem elötte még megnézzük Napfliot. Folyt. köv.

Hozzászolás lehetősége

%d bloggers like this: