Minden év szeptemberében, annak is a végén tartja az Africa Twin Club Hellas az évzáró buliját. A motorokat nem teszik le, csak olyan képletes évzárók ezek a találkozók. (Tudjátok mint otthon, “a szezon utolsó gurulása”, majd vígan motoroznak tovább.) Az idei találkozó a peloponézoszon azon belül Vathiban van.
Nagy gondolkodás előzte meg az indulásunkat. Két lehetséges út közül kellett választani, az egyik, hogy két nappal előbb megérkezünk a buli helyszínére, de akkor plusz két napi szállást is kell nézni. A hajó Kissamosból Gythioba megy, de hetente csak egy járat van, az pedig szerdán, a buli meg pénteken kezdődik. Ráadásul reggel fél 9-kor indul a hajó, ami azt jelenti számunkra, hogy nagyon korán kéne kelni is, mivel az út Kissamosig két óra. A másik dilemma, hogy a klub mindig szervez a találkozó idejére nem túl hosszú, de a helyet bemutató motoros kirándulást.

Így ha mi két nappal előbb felmegyünk, nagy eséllyel ugyan arra megy a klub kirándulása, amerre mi nézelődnénk azon a két napon. Ezeket mérlegelve inkább az éjszakai hajózást választjuk. Ígyhát bemegyünk a helyi irodába, és veszünk három jegyet. Persze megbeszéljük egy nappal hamarabb, hogy inkább az este 10-kor induló Anek hajóra veszünk jegyet. Na ez nem jött össze. Egy kis figyelmetlenség, és hipp-hopp megvan a jegy a Minoan éjfélkor induló járatára. Na se baj egész nap tudunk fürdeni a tengerben a csütörtök még így telik. Este hétkor elindulunk, mivel a Haniai kikötőt választjuk kb. egy óra az út. Látjuk a hajót elindulni, amire nem vettem jegyet. Megérkezik a hajó, amivel megyünk. Annak ellenére, hogy majdnem éjfél van, iszonyú embertömeg és járműhad özönlik ki a hajó gyomrából. Elkezdik beszállítani az embereket meg az autókat. Csak három motoros van velünk együtt. Minket engednek be legelöször. Leparkolom a motort a hajó gyomrába, majd indulok megkeresni Irént. Megtalálom. Mivel deck jegyet veszünk, annak aki nem hajózott még elmondom, hogy a jeggyel egy nagy helységben, ami olyan székekkel van tele, mint a repülőgépek, na itt kell helyet keresni. Szerencsénk van. Nincs tele, mind a ketten egy-egy hármas széksort elfoglalunk. Így aludni is tudunk fekvő helyzetben. Fél órás késéssel indulunk, ez azt jelenti, hogy Athénban valószínűleg már a csúcsforgalom idejére érünk.

A közösségi oldalon jelezte a klub, hogy fél 10-kor van egy találkozó pont, innen indul a menet a buli helyszínére. Mivel késve indult a hajó a sejtésünk beigazolódott. A találkozó pont felé araszolva a dugóban ami 6 km-es, azt taglaljuk, ha lekéssük a megbeszélt pontot, akkor merre menjünk. Végül odaérünk az indulás előtt 5 percel.
Van ám ujjongás, sok az ismerős akivel márciusban találkoztunk utoljára. Sőt itt van Böthe Attila is egyedüliként a magyar Afrika klubból.(Két éve Ő is ott volt az Evia szigeti bulin). Indulás, természetesen a pályán megyünk. Menet közben beszélgetünk, mind a ketten arra a megállapításra jutunk, hogy a Peloponessos mindkettőnknek tetszik. Lassan megérkezünk Vathiba.

Itt van a buli helyszíne, nem csak az Africa Twin klub Hellas, hanem a BMW Hellas is itt bulizik. Este a szokásos görögös vacsorával telik. Reggel 10 órakor találkozó, aki akar menni a motoros sétára. A kis túra kb. 50 km-es, viszont látnivalóban bővelkedik. Többek között Porto Kagio, Limeni, ahonnan nincs messze európa leg délebbi pontja, ami szárazföldön megközelíthető.

Ismét arra a megállapításra jutunk mind a ketten, hogy ide még egyszer el kell jönni, és bejárni egy hosszabb túrán.

Késő délután érünk vissza a szállodába, megint egy össznépi estebéd, majd este 9-től a szálloda medencéjének a partján kezdetét veszi a meeting. Az este első részében sok sok görög népi zene szól, majd a későbbiekben már az európai slágereket játsza a dj. Mi kettő óra tájékán már kellően elfáradva elköszönünk.

Másnap, ami aznap, a reggelinél elmondják, hogy csak délután 3-ig kell elhagyni a szobákat, ez azért lehetséges, mert a szálloda bezár. Na ezt kihasználják klubtársaink, egy kis ügyességi vetélkedőt tartanak a medence partján. Mi csak fürdünk és tapsolunk az ügyességi játékban részt vevöknek. Lassan elköszönünk, nem velük megyünk Athénba, hanem elötte még megnézzük Napfliot. Folyt. köv.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: