Gondoltuk átmegyünk egy pár napra a sziget keleti oldalára, itt még nem sok mindent láttunk. Csak Spinalongát, és Lendast, amiről már be is számoltunk. A déli oldalról tudni kell, hogy a szél állandó utitárs. Van olyan nap amikor kevésbé, de van amikor igen kellemetlen tud lenni. Most itt a motorra gondolok, autóban nem igazán érezhető. Ja és vannak szélvédett kis települések, amik kivételt képeznek. Ilyen volt a már említett Lendas, és ahova ma tévedtünk Tertsa.

Pont a hétvégén van egy nagyobb rendezvénye a Krétai motorosoknak, amibe belecsöppentünk. Széles mosollyal üdvözöltek, és meghívtak egy kávéra. A beszélgetés közben elmondták, hogy a hétvégén Ők is a keleti oldalon bóklásznak. A naptól védett fedett parkolóban sok-sok ilyen olyan motor álldogált. Volt közöttük Afrika Twin is, ezen a ponton már kapcsolódás is lett. Ismerték jó pár Athéni barátunkat. Ahogy elnéztem a kis falucskát, összesen nem volt ennyi szoba, mint ahány motoros. Szerencsére ez nem zavarta őket. Mindenki ott aludt, ahol neki tetsző helyet talált. Sokaknál ez a parti napágyat jelentette.

Mivel itt még melegek az éjszakák, na meg gondolom a raki sem volt kevés, a tengerparton a napágyak igen nagy számban foglaltak voltak, még érkezésünkkor is. A kávét megittuk, még egy utolsó kérdésünk akadt. A falut a fő úttal összekötő út milyenségére voltunk kíváncsiak. Hál’ istennek a válasz aszfaltos volt.

Ez azért, volt érdekes, mert általában le le térünk az útról, és van amikor az út gondolja úgy, hogy elfogy Irén legnagyobb bánatára. Na de megtudtuk, hogy itt nem fenyeget ez a veszély. Kb. 10 km-t kanyarogtunk, amire elértük a fő utat. Ja és a kanyargás közepette emelkedtünk is vagy párszáz métert. A keresett utat elérve dobtunk egy balost, és következett jó pár km, ahol olajfák mellett kanyarogtunk.

Irén meg is jegyezte, hogy jó lenne már egybefüggő 10 méter egyenes út. A mai napra sem teljesült a kívánsága, ellenben jött még vagy húszezer kanyar.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: