Azt hiszem nagy elismeréssel tartozom az Irénnek. Ő aki fél a bezártságtól (tőle jobban csak egy fehér foltos kiskutya félt, de neki a gazdi nyakába kellett túrnia a kis buksiját), kitalálta hogy menjünk barlangot nézni. Az egyik utazós csoportban Árki József ötletéből kerítettük a látnivalót. Ez a barlang Zonianaban található, ami pár km-re van Anogiától, a zenészek falujától.

A neve Sfendoni Cave Zoniana.

A tavernában lehet jegyet venni, 5€/fő, és cserébe angol és görög nyelvű idegenvezetést kapunk,amik viszonylag sűrű indulásúak. Egy egy csoport kb. 10-20 embert foglal magába. Az idegenvezetés kicsit görögös. A tavernában várakozóknak a pultos szól, hogy lehet menni, a barlang bejáratáig mindenki maga, ezt karjelzéssel mutatja az iránnyal egyetemben.A barlang bejárata kb. 100-150 méter sétára van, itt már vár az idegenvezető. A barlang maga 140 méter hosszan nyúlik be, a hegy gyomrába. Bent 21 fok van, a kinti 35 fokkal szemben. Sokan úgy vélik, hogy ebben a barlangban született Zeus. Ez nem derült ki.

Érdekessége, hogy karnyújtásra megyünk a cseppkövektől, az embernek az az érzése támad, hogy meg kell érintenem. No ezt kifejezetten kérik az elején, hogy ne tegyük. A barlang eléggé szük, azok közül amiket eddig láttam/unk.

Ha nem a fő közlekedési úton megyünk Zonianaba, kifejezetten szép hegyes dombos tájon visz az út (egyénként ez az út a régi ami Irakliont összeköti Rethimnoval). Sok kis faluval tarkítva, ahol úgy bámulják a motorost, mintha sosem láttak volna még. Bár lehet csak azon merengenek, ezek meg minek öltöztek így be. Ezt sem tudjuk meg mostanában, nem is lényeges.

Hozzászolás lehetősége

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: