A történetet évekre nyúlik vissza. Egy augusztusi napon a Velencei-tónál napozgattunk, amikor felhívott Tibi, aki a magyar Afrika Twin klub főnöke. Izgatottság a hangjában, segítenénk-e neki egy csapat görög motorost kísérgetni a városban, és van-e ötletünk, mit lehetne megmutatni nekik. Még telefonon beszéltünk, az autó viszont már úton volt Budapest felé. Ha jól emlékszem a Citadellán találkoztunk velük. Valami megmagyarázhatatlan, gyermeki izgalom lett úrrá rajtunk. Mind a ketten tudtuk, ez valami új kezdete. Végülis megmutattuk Budapestet, majd Visegrád volt az uticél. Itt eszünkbe jutott, menjünk át Párkányba, onnan pazar képeket lehet lőni a Bazilikáról.

Az első közös kép Párkányból

Azt mondták, Ők nem úgy készültek. Mutatjuk, hogy az kb. 1 km plusz motorozás. Az álluk leesett, és fülig ért, az amúgy sem búskomor fizimiskájuk.

Két napot töltöttünk velük, nagyon tetszett nekik. Az indulásuk napján én hajnalban munkával Zalaegerszegre mentem. Gondoltam, ha Ők is úgy gondolják, megmutatom a Balaton egy pici szegletét, ami nekünk speciel nagyon tetszik. Végül az egész délelőttöt szieszta hangulatban a balatonszentgyörgyi strandon lógtuk el.

A Balatonszentgyörgyi búcsú

A szentgyörgyi búcsú amiről tudtuk, hogy egy új ajtó nyílt ki.

Ezután minden porcikánkkal arra koncentráltunk, hogy amennyi időt lehet, no és persze az anyagi lehetőség is engedi, velük legyünk. Még ebben az évben egy hirtelen ötlettől vezérelve, októberben pár napot Athénban töltöttünk. Hát nem volt “szabadidőnk”, szinte minden percünket beosztották. Cipeltek ide-oda, ezt megmutattak, azt megmutattak. Ééés elvittek egy általuk kedvelt, nem annyira turistás helyre. Ettünk ittunk mulattunk, amúgy görögösen.

Hát igen a tánc

Következett sok-sok dolgos hétköznap, majd májusban is görög “éhségünk” támadt. Ezt az érzést egy pár napos Szalonikis kiruccanással orvosoltuk. Az már az égiek játéka volt, hogy azon a hétvégén motorkiállítás rendeztek a Thessaloniki Expó területén, amin a barátaink is képviseltették magukat. Hamegmár így összefújt minket a szél, ismét ízelítőt kaptunk a görög vendégszeretetből.

Thessalonikiben egy tradicionális görög taverna
A motorkiállítás

A piros pólóknak, amit vittünk, fülig érő orcával jutalmazták.

Ezt követően még rengeteg alkalmat találtuk rá, hogy vendégszeretetüket élvezzük, de ezt majd egy külön bejegyzésben folytatjuk……

Hozzászolás lehetősége

%d bloggers like this: